Jämförelse – hitta det bästa kreditkortet 2018

Credi™ har testat och jämfört flera olika kreditkort, för att hitta det bästa kortet på marknaden. Kreditkorten har rankats efter fördelar och nackdelar, samt utifrån hur nöjda kunderna är med sina kreditkort. Läs mer om kriterierna för testet i översikten, och tryck på ”läs mer” för att få reda på mer om respektive kort. Senast uppdaterad juni 2018.

 

Du får snabbt svar på din ansökan.
 

Vid behov kan du ansöka om flera kort.
 

Du får en enkelt översikt på de bästa kreditkorten.


Kriterier för testen – så kårar vi det bästa kreditkortet

I den test vi gjorde jämförde vi kreditkortens olika för- och nackdelar. Därefter avgjorde vi vilket kort som klarade sig bäst. Vi tog också hänsyn till den feedback vi fått från våra användare och övervägt vad användarna var mest nöjda med, när det gäller deras kreditkort.

Kreditkort – gratis lån med räntefri kredit

jämför kreditkort

Med ett kreditkort kan du kostnadsfritt låna pengar i en begränsad period. De flesta kreditkort tillåter dig att låna helt räntefritt i så mycket som upp till 56 dagar, upp till en viss summa. För att få mest möjlig nytta av ditt kreditkort, utan att det kostar något, bör du vara noga med att betala tillbaka hela beloppet på förfallodagen, dvs. inte bara minimumbeloppet. Om du använder ditt kort på ett smart sätt kan du få rabatter och förmåner genom kreditkortet, och på så sätt kan ditt kreidtkort fungera som en ekonomisk buffert.

Kreditkort med bonusar, rabatter och cashback

Vissa kreditkort har även andra stora fördelar såsom: bonusar, rabatter och cashback. Det innebär att du som användare, av kreditkortet, får något i gengäld utöver den räntefria krediten när du handlar med ditt kort.

Kreditkort som Bank Norwegian och British Airways Visakort ger dig exempelvis bonuspoäng varje gång du handlar med kortet. När du sedan sparat ihop tillräckligt med bonuspoäng kan du boka en flygresa med poängen – och detta är bara vid helt vanlig användning av ditt kort.

Andra kreditkort kan ge ”cashback” (pengar tillbaka). Det innebär att du när du köper en produkt eller tjänstoch använder ditt kreditkort får du en viss procent av det du handlar för, tillbaka. Remember More har ett bonussystem där du får bonuspoäng för varje krona du spenderar med kortet. Dessa sparade bonuspoäng får du sedan tillbaka i riktiga kontanter.

Kreditkort med reseförsäkring

En annan stor fördel med många kreditkort är att det ingår en reseförsäkring, i kortet. Denna reseförsäkring ingår eftersom du vid köp av en resa med kreditkortet även betalar för transportkostnaderna. Det här är ett mycket bra alternativ till en årlig reseförsäkring och du vet att du är i trygga händer om en olycka mot all förmodan skulle uppstå när du är ute och reser.

Relevanta artiklar om kreditkort