Jämför och hitta de bästa snabblånen

Eftersom det finns en uppsjö av lånegivare, för snabblån, har vi på denna sida samlat, testat och jämfört olika lånegivare av snabblån. På så vis är det enklare för dig att välja ett lån som passar precis dina behov.

Du kan läsa mer om varje lån och hitta ansökningsblanketter för snabblånen genom att trycka på ”läs mer” eller ”sök nu”. Så kan du snabbt och enkelt teckna ett snabblån redan idag. Senast uppdaterad juni 2018.

 

Du får snabbt svar på din ansökan.
 

Vid behov kan du ansöka om flera snabblån samtidigt.
 

Låna pengar snabbt, enkelt och tydligt.

Vad är ett snabblån?

Snabblån är ett begrepp för lån med ett mindre lånebelopp än vanliga lån.Det kan vara en bra lösning för dig som har behov för en mindre summa pengar snabbt och om du vill betala tillbaka lånet under en kort tid. Snabblån är liksom privatlån ett lån utan säkerhet, men skillnaden mellan ett snabblån och ett privatlån är helt enkelt att du kan låna mindre summor, och att du måste betala tillbaka snabbare. Återbetalningstiden ligger ofta på mellan 14 dagar och några månader, beroende på vilken lånegivare du tecknar ett snabblån hos.

Vad är skillnaden mellan snabblån, microlån, smålån och SMS-lån?

Vad är ett snabblån?

Det kan vara förvirrande att läsa om lån, när olika aktörer använder olika namn för samma produkt. Det är egentligen ingen skillnad på smålån, snabblån, mikrolån och SMS-lån. Ett kärt barn har många namn, som man brukar säg, men förutsättningarna är de samma: Du lånar en liten summa och betalar tillbaka snabbt, och det går smidigt, enkelt och är effektivt.

Uttrycket SMS-lån användes tidigare för små lån som man kunde få genom att skicka ett vanligt SMS. Denna typ av tjänst finns inte längre och istället har lånverksamheten förflyttats till internet, oavsett storleken på lånet.

Vad kostar ett snabblån?

Priset för ett snabblån varierar. Faktorer som spelar in är hur hög räntan är och hur lång återbetalningstid du har på lånet. De flesta snabblånsinstitut ger dig den totala kostnaden för lånet samt hur mycket du ska betala i ränta.

Om du tecknar ett snabblån idag får du dessutom tillbaka 30% av kostnaden på din skattedeklaration. Det betyder att om du tecknar ett lån idag med en ränteavgift på 500 kr, så är ränteavgiften efter skattedeklarationen är gjord bara 350 kr.

Vilka krav ställs vid ett snabblån?

Om du tecknar ett snabblån idag ställs det inga krav på hur du använder lånet, du kan alltså använda pengarna till precis vad du vill. Det ställs även mindre krav, på dig som låntagare, vid ett snabblån jämfört med ett privatlån. Du måste dock uppfylla vissa grundläggande krav för att ta ett snabblån.

Du måste bland annat ha fyllt 18 år (hos några långivare gäller 20 eller 21 år) och ha en viss inkomst (som oftast är lägre än vid privatlån). Du kan även teckna ett snabblån trots betalningsanmärkningar, men om du är skyldig Kronofogden pengar får du med största sannolikhet inte teckna ett lån – även om du tar ett snabblån utan UC.

Ränta på snabblån

Den effektiva räntan på ett snabblån er en hel del högre än den ränta du får vid ett privatlån. Att jämföra den effektiva räntan hos ett snabblån och ett privatlån behöver dock nödvändigtvis inte ge en rättvis bild av hur mycket ett snabblån kostar, helt enkelt på grund av att återbetalningstiden är så pass kort, ochför att den effektiva räntan räknas per år.

Privatlån har ofta en avbetalningstid på minst ett år, och avbetalningstiden på ett snabblån varierar mellan ca 14 dagar och 2-3 månader. Den effektiva räntan kan därför verka extremt hög när den i själva verket kanske inte utgör en så stor kostnad. Hur mycket lånet kostar dig informeras du alltid om när du ansöker om ett snabblån.

Låna pengar utan ränta med ett snabblån

Flera av de långivare för snabblån som vi har jämfört erbjuder räntefria lån när du väljer en kortare avbetalningsperiod. Aktörer som Savelend och Meddelandelån erbjuder till exempel räntefria lån så länge du betalar tillbaka inom ca två veckor. Hos Savelend kan du låna upp till 5.000 kr räntefritt i 14 dagar, medan du hos Meddelandelån kan låna 500 kr räntefritt i 15 dagar.

Relevanta artiklar om snabblån