Jämför och hitta de bästa privatlånen 2018

Vi på Credi.se vill göra det enklare för våra kunder att ta ett grundligt beslut i valet av privatlån.Därför har vi testat och jämfört de bästa och populäraste lånen som finns på marknaden. Privatlånen har rankats efter sina fördelar och nackdelar, samt efter vilket lån våra kunder är mest nöjda med. Tryck på ”läs mer” för att läsa mer om varje enskilt lån. Senast uppdaterad juni 2018.

 

När du ansöker mottar du ett oförpliktande lånförslag som visar både ränta samt andra villkor.
 

Du har möjlighet att ansöka om flera privatlån, för att därefter välja det bästa erbjudandet.

Privatlån – låna utan säkerhet

Privatlån är det man kallar den typ av lån som tidigare kallades för Blancolån. Denna typ av lån helt utan säkerhet och används främst till förbruk. Till skillnad från exempelvis bolån kan ett privatlån användas till precis vad du vill.

För att få ett privatlån behöver du inte pantsätta din bostad eller andra ägodelar. Detta gör att risken för utlånaren av privatlånet ökar, men den risken jämnas ut genom att räntan för ett privatlån är något högre än vid exempelvis ett bolån. För dig innebär det att blir den totala risken blir lägre eftersom du inte behöver pantsätta din bostad eller din ägodelar, och du kan på så vis låna pengar till precis det du vill.

Hur mycket kan jag låna?

Forbrugslån

Det första du ska tänka på är hur mycket pengar du behöver. Att till exempel renovera om badrummet kostar vanligen mycket mer än att köpa en ny tv. Även när du funderar på att refinansiera föera mindre lån så kan du göra detta med ett större privatlån och på så sätt få bättre villkor och en bättre översikt på ditt lån och ekonomi. I vår jämförelse av privatlån kan du låna summor mellan 5.000 kronor och 500.000 kronor, perfekt vare sig om du behöver köpa en nya bil och när du ska köpa ny soffa.

Ränta på privatlån

Alla de privatlån som vi jämför i vår test av lån presenteras genom konkreta låneexempel. Dessa baseras på en representativ låneränta och en specifik återbetalningstid. Därför kan låneexemplet komma att variera mycket utifrån hur din lånesituation ser ut. Räntan på ett privatlån sätts individuellt och den varierar därför från person till person. Räntan på ett privatlån baseras på personens förmåga att betala tillbaka, önskad avbetalningstid och liknande faktorer.

Privatlån med betalningsanmärkning

Privatlånsinstitut har strängare krav för betalningsanmärkningar än till exempel snabblångivare som erbjuder SMS-lån. Därför kan det bli svårare att få ett lån hos ett privatlånsinstitut om du har flera betalningsanmärkningar. Några låninstitut tillåter dig ändå att låna pengar med ett antal betalningsanmärkningar, men är du skyldig Kronofogden pengar är chanserna små att din låneansökan blir beviljad. Du kan ta reda på vilka villkor och krav de olika privatlånsinstituten har genom att klicka på ”mer info”.

Krav för privatlån

Kraven du måste uppfylla för att få låna pengar varierar från långivare till långivare. Hos de flesta låninstitut räcker det om du fyllt 18 år, medan du hos vissa måste vara 21 år gammal för att få låna. Långivare av privatlån ställer också krav på din inkomst. Som regel måste du ha en fast inkomst, pension eller bidrag på ett visst minimumbelopp för att kunna få teckna ett lån.

Varje långivare kommer att utföra en kreditvärdering av dig som gör en lånansökan. I denna kreditvärdering inhämtar de viktig information som exempelvis din förmåga att betala tillbaka ett lån samt om du eventuellt har några betalningsanmärkningar. Det ställs dock inga krav på vad du får använda lånet, och pengarna, till.

Relevanta artiklar om privatlån