Kreditkort utan valutapåslag
Finns det egentligen kreditkort utan valutapåslag? Svaret är ja – de är få, med de finns. I denna artikel förklarar vi mer om valutapåslag samt vilka kort som erbjuder fria valutapåslag.
Publicerat: 18.05.2020
Valutapåslaget varierar mellan 1–2 % av den totala summan som du betalar för med ditt kort, vilket betyder att det rör sig om mindre belopp – men också belopp som kan undvikas. Är ditt valutapåslag 2 % och du har använt 15 000 kr under utlandsupphållet får du ett valutapåslag på 300 kronor. Om du vet om att du ska vistas utomlands under en längre period bör du alltså välja ett kreditkort eller debetkort som är utan valutapåslag eller har en låg procentenhet.
Kan jag undvika valutapåslag?
Kom dock ihåg att kreditkort som erbjuds utan valutapåslag vanligtvis tar andra avgifter för att kompensera för den uteblivande valutapåslaget. Exempelvis så kan detta betyda att kunden istället får dyra uttagsavgifter eller begränsade möjligheter för kontantuttag. Uttagningsavgifter ligger vanligtvis mellan 1 och 3 % av uttagsbeloppet.
Dessutom är det vanligt att det tillkommer ränta från uttagsdagen om kortet inte påstår sig ha en avgift. Så låt dig inte luras av avgiftsfria uttag. Dessutom kan det skilja en hel del på om du väljer att ta ut pengar i bank eller minibank.
Andra avgifter för korten
Avgiftsfria betalkort
I övrigt är dessa betalkort mycket passande att använda utomlands då avgifterna är så få, dessutom kan du klara dig långt på att använda kortet istället för kontanter. Detta medför till färre avgifter som måste betalas.